~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Στη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ο Γιώργος Δρακούλης

   Ειδήσεις • Νέα Μάκρη                                  


Τη συμπόρευσή του, με το συνδυασμό του Φώτη Δεληβοριά «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ανακοίνωσε κι επίσημα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα και πρώην αντιδήμαρχος Νέας Μάκρης, Γιώργος Δρακούλης.

Στη συγκέντρωση στελεχών της εν λόγω Παράταξης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο -στα πλαίσια τακτικών συσκέψεων εν όψει εκλογών- ο κ. Δρακούλης οριστικοποίησε τη συμφωνία του, με τον επικεφαλής και συγκαταλέγεται πλέον, στο δυναμικό της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα.
«Νιώθω ότι επιστρέφω στο σπίτι μου, και αυτό με κάνει να αισθάνομαι όμορφα!» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Δρακούλης, εννοώντας σαφώς ότι, βρίσκεται στον «φυσικό» πολιτικό του χώρο, που δεν είναι άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα Φώτης Δεληβοριάς δήλωσε στον «ΔΗΜΟΤΗ» τα εξής: «Ο Γιώργος ο Δρακούλης έχει δώσει δείγματα γραφής, ευσυνειδησίας, εντιμότητας, ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς για τον τόπο μας. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, καλωσορίζουμε τον Γιώργο στον συνδυασμό».

Βιργινία Μάρκου 
Από την εφημερίδα "Ο Δημότης"  28.3.2014


"Το Βήμα της Νέας Μάκρης" - ΣΧΟΛΙΟ του συντάκτη μας Πάνου Αϊβαλή :

Σε  τούτες τις μέρες τις "περίεργες και ύποπτες" που ζούμε όλοι μας σ' αυτό τον ευλογημένο τόπο και εννοώ τον ιστορικό ΜΑΡΑΘΩΝΑ αυτό που σίγουρα δεν χρειαζόμαστε είναι οι προβεβλημένοι δήθεν σωτήρες της σόου Μπιζ που το μοναδικό "όραμά τους" είναι το ξεπούλημα γης σε μεγάλα συμφέροντα για δήθεν ανάπτυξη... 

Ο δήμος του Μαραθώνα χρειάζεται έναν άνθρωπο με πραγματικό όραμα για ήπια ανάπτυξη και νοικοκύρεμα του Δήμου όπως αυτό του ΦΩΤΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ και την πλειάδα επιστημόνων που τον πλαισιώνουν στη "ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ". Μαραθωνίτες γρηγορείτε...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η Μαρία Αντουανέτα του Βουτζά ξύπνησε ένα πρωινό και, αφού χασμουρήθηκε, αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικό για να καταπολεμήσει την πλήξη της.

         ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ    
     του Λευτέρη Καπώνη




Ένας συνηθισμένος πολίτης*

Κάθομαι στην παραλία του Μαραθώνα και ρεμβάζω. Κυριακή... ο ήλιος είναι γλυκός και το φως ανοιξιάτικο. Δεν είμαι ποιητής. Ένα μαγαζάκι έχω και με το ζόρι τα φέρνω βόλτα.. Όμως γύρω μου «έστησε ο Έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη»! Μπροστά μου η θάλασσα, το Αιγαίο, η ιστορία μας και πίσω ο Τύμβος του Μαραθώνα, η ιστορία μας! Και ξαφνικά με πιάνει μια ανατριχίλα, Χριστέ μου, λέω κι Άγιε Νικόλα, προστάτη των θαλασσινών, αν ανακαλύψουν οι επενδυτές αυτή την ομορφιά, θα πέσουν σαν τα κοράκια να την ξεσκίσουν. Θα φτιάξουν αυτές τις μεγάλες φυλακές, που κυκλοφορούν οι τουρίστες με τα βραχιολάκια στα χέρια και μέσα στη γαλέρα θα δουλεύουν Πακιστανοί, Έλληνες, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, με τρακόσια ευρώ τον μήνα. Θα ρυπαίνουν τη θάλασσα και κανείς δεν θα μιλάει, γιατί "τα συμφέροντα είναι μεγάλα". Θα εισάγουν τα προϊόντα που θα ταΐσουν τους τουρίστες από το εξωτερικό γιατί είναι πιο φτηνά κι εμείς θα πρέπει να περιμένουμε να πάει το μεροκάματο ένα ευρώ την μέρα, να γίνουμε ανταγωνιστικοί για να πουλήσουμε λίγες ντομάτες στους επενδυτές που μας πήραν τον τόπο.
Χριστέ μου κι Άγιε Νικόλα, σκέφτηκα, πρέπει να κρύψουμε τον τόπο μας, πρέπει να κρύψουμε την ομορφιά του από τους επενδυτές. Αυτοί είναι κοράκια χειρότερα από τους Οθωμανούς. Και τότε, έσκασε η είδηση! 

Η Μαρία Αντουανέτα του Βουτζά ξύπνησε ένα πρωινό και, αφού χασμουρήθηκε, αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικό για να καταπολεμήσει την πλήξη της.
"Θα μοιράσω παντεσπάνι στους φτωχούς" είπε. "Θα γίνω δήμαρχος"! Θα διαθέσω τη χαρισματική μου προσωπικότητα, το χιούμορ, τη λάμψη, τη γοητεία μου, για το καλό του τόπου. Θα είναι ο καλύτερος ρόλος για μένα και θα με λατρέψουν. Θα φέρω επενδυτές! Εκεί, ξανάρθε η ανατριχίλα. Αχ, βρε αγόρι μου, λαμπερό κι αγαπημένο της ΤV, αν ήσουνα μόνος σου, ξέρω ότι θ' ανέβαζες μια κομεντί που σου πάει και θα περνούσαμε όλοι καλά. Όμως εσύ, αγόρι μου, που βγήκες πρώτος σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας και, όπως ακούω, δεν πάτησες το πόδι σου, ετοιμάζεσαι να ανεβάσεις μια τραγωδία για τον τόπο. 
Γιατί πίσω σου είναι τα κοράκια, που πάνω στο πτώμα μιας χώρας που ψυχορραγεί ορμάνε με εβδομήντα πέντε ευρώ το μέτρο ν' αγοράσουν και να ξεσκίσουν τη σάρκα της. Ξέρω ότι τους αγαπάς και σ' αγαπάνε, γιατί είστε στο ίδιο club των ανθρώπων που κερδίζουν, όταν η χώρα πεθαίνει και οι άνθρωποι αυτοκτονούν. 
Ξέρω ότι είστε στο ίδιο club που τόσα χρόνια "ανέπτυσσαν" τη χώρα και στο τέλος την έδωσαν βορά στους διεθνείς τοκογλύφους. Αχ, δεν μπορώ να γελάσω όπως γέλαγα με τα αστειάκια σου και τον αυτοσαρκασμό σου στην TV, γιατί τώρα ξέρω τι υπηρετείς και τι μας περιμένει από σένα...


_________________

* δημοσίευμα από την εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ" Τρίτη 25 Μαρτίου 2014
http://www.avgi.gr/

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Κούλουμα με βροχές και καταιγίδες


Επιδείνωση παρουσιάζει από το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός, από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και τους ισχυρούς νότιους ανέμους, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Καθαρά Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης 4/3.


___________________
*από το: ΑΠΕ-ΜΠΕ