~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

S.O.S Tα δέντρα στο δάσος του Σχοινιά είναι προσβεβλημένα από Bursaphelenchus xylophilus ή νηματώδη των κωνοφόρων

S.O.S ---S.O.S ---S.O.S-----S.O.S---S.O.S---S.O.S---S.O.S---


              Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους! 
Σήμερα το μεσημέρι έκανα μια διαπίστωση σχετικά με το δάσος του αγαπημένου Σχοινιά και συγκεκριμένα στα δέντρα εκείνα που βρίσκονται στην κατάληξη του δρόμου που οδηγεί στην παραλία. Κατά την γνώμη μου και σύμφωνα με τις γνώσεις μου τα δέντρα είναι προσβεβλημένα από Bursaphelenchus xylophilus ή νηματώδη των κωνοφόρων. 
Είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εξαφανίσει ολόκληρα δάση. Όποιος αρμόδιος διαβάζει αυτή μου την ανάρτηση θα πρέπει να το ελέγξει και να απευθυνθεί στις δασικές υπηρεσίες για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου. Για την σοβαρότητα της ασθένειας, θα σας πω μόνο πως όσα δέντρα έχουν ήδη κιτρινίσει ως το καλοκαίρι θα είναι εντελώς ξερά θεωρούνται ήδη νεκρά και είναι φορείς της ασθένειας.


Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Στο Μαγευτικό Ρυθμό των Χριστουγέννων το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. Πρωταγωνιστές η Παιδική Χορωδία της Νέας Μάκρης

Eirini Spanou 

  Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου - Marathon Run Museum.



Στο Μαγευτικό Ρυθμό των Χριστουγέννων το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. Πρωταγωνιστές η Παιδική Χορωδία της Νέας Μάκρης και ο Δάσκαλός τους - Μουσικός κος Γιάννης Χριστοφορίδης. Ένα υπέροχο μουσικό απόγευμα με Κάλαντα-Μελωδίες και Παραμύθια μάγεψαν τους εκλεκτούς καλεσμένους μας. Πολλά Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση του Ωδείου Νέας Μάκρης, στα Παιδιά της Χορωδίας και στην κα Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου, που με την όμορφη αφήγηση του Παραμυθιού έκανε την ατμόσφαιρά ακόμα πιο μαγική. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κος Γιάννης Μπούσουλας, η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Ρίζου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα κος Άγγελος Λένας.